Tre misstänkta, varav en är en 16-årig flicka, är nu häktade för söndagens bombdåd i Lindängen i Malmö. Foto: Firas Razak

16-årig flicka häktad för bombdåd

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades en man i 23-årsåldern och en 16-årig flicka misstänkta på sannolika skäl för bombådet i Lindängen. En flicka i 15-årsåldern har redan släppts men är fortfarande misstänkt.

En man i 21-årsåldern häktades redan igår och under fredagen ytterligare misstänkta, en 23-årig man och en 16-årig flicka. Båda häktas då tingsrätten tror på åklagarens linje, att det finns en risk att de kan försvåra utredningen eller undanröja bevis.

Åklagare Tomas Olvmyr svarar via mejl att samtliga misstänkta förnekar inblandning. Han vill inte svara kring möjliga motiv eller om händelsen är relaterad till de gängkonflikter som finns i Malmö.

Han uppger att utredningen kommer att fortsätta med fler förhör, olika kontroller, undersökning av beslag och inhämtning samt analys av de tekniska bevisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer