Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst en är skadad av ett tillhygge, uppger polisen. Foto: Mikael Nilsson.

Fyra till sjukhus efter storbråk i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män fick föras till sjukhus efter ett större bråk utomhus i södra Malmö. En av de skadade är anhållen misstänkt för mordförsök, där de andra tre är målsägare.

Bråket var ett av flera våldsdåd i Malmö under söndagskvällen.

Polis och ambulans larmades om bråket i ett bostadsområde på Augustenborg kl 20.17. Ett tillhygge ska ha använts.

– Flera uppringare berättade att det var bråk utanför och att många deltog, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen i region Syd.

– Vi vet av erfarenhet att det är svårt att veta hur många som verkligen deltar, om några är där för att stoppa bråket eller bara står och ser på, säger hon till SVT Nyheter.

Tre av de skadade är män i åldern 20-30 år, medan den fjärde är i 50-årsåldern. En av de yngre männen greps och anhölls senare misstänkt för mordförsök. Övriga tre är målsägande i ärendet. Den senaste uppgiften polisen har kring skadeläget är att ingen har livshotande skador.

– I nuläget är en person anhållen misstänkt för försökt till mord. Det kan alltid tillkomma ytterligare misstänkta eller andra brottsrubriceringar, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen.

Flera olika bråk i Malmö

Under söndagskvällen spärrade polisen av entrén till akutmottagningen på Skåne universitetsjukhus.

– Det är någonting som är mer eller mindre praxis att man gör. Har det skett ett misstänkt grovt våldsbrott ökar vi vår närvaro på akuten.

Hur jobbar ni vidare?

– Vi kommer hålla ytterligare förhör, dels med den misstänkte och med de skadade personerna. En annan viktig del är att göra kontroller i området, om se om det finns kameror som har fångat förloppet. Och det kan också bli aktuellt att söka vittnen.

Förutom Augustenborg larmades polisen under söndagen även om bråk på Ramels väg och på Södervärn.

Det skedde flera bråk i Malmö under söndagskvällen – finns det någon koppling?

– Vi ser ingen koppling mellan dessa olika ärenden, de är tre helt olika ärenden, säger Norling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer