Ett område vid Ramels väg har spärrats av. Foto: Mikael Nilsson

Tre skadade efter rånförsök i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tre skadade män fördes till sjukhus med allvarliga skador efter ett rånförsök i Malmö under måndagskvällen. En av männen har skottskador. Händelsen rubriceras som mordförsök och försök till grovt rån.

Strax innan klockan 22 på måndagskvällen kom tre män in till Universitetssjukhuset i Malmö. De ska på egen hand tagit sig dit i bil.

En person skottskadad

En man i 45-årsåldern har allvarliga skador och ytterligare två män i 20-årsåldern har lindriga skador, enligt Region Skåne. En av personerna är skottskadad, skriver polisen på sin hemsida.

De andra personerna ska ha skadats med hjälp av tillhyggen.

– De har blivit utsatta för varierande grader av våld och rånförsök av flera okända gärningsmän. De har blivit bestulna på personliga tillhörigheter, säger Tomas Napiorkowski, inre befäl i Malmö.

Inga misstänkta

Händelsen rubriceras som mordförsök och försök till grovt rån. Ett område vid Agnesfridsvägen och ett område vid Ramels väg i Malmö spärrades av och polisen har gjort vissa fynd på platsen..

– I nuläget har vi inga misstänkta, sade polisens vakthavande befäl Mikael Lindh under kvällen.

Bilen som de skadade kom till sjukhuset i har tagits i beslag av polisen.

Ett område vid Almgården spärrades inledningsvis av. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.