Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Gustavsson och Lena Pylvänen fikar vid ett av de blommande körsbärträden. Foto: Bernard Mikulic

Tusentals besöker Körsbärsdalen under blomningen

Uppdaterad
Publicerad

På Romeleåsen söder om Veberöd finns en liten dal med mycket körsbärsblommor. Den heter Körsbärsdalen och under några veckor är det en speciell plats som lockar många.

Varje vår vallfärdar tusentals till den lilla Körsbärsdalen för att njuta av naturen och blomprakten. I år var blomningen lite senare än normalt pga den sena våren och snart är blommorna borta. Karin Gustavsson och Lena Pylvänen fikar under ett av de blommande träden:

– Under pandemin kom vi hit och nu kände vi att vi måste göra om det. Det är rogivande och vackert, säger Lena Pylvänen.

Jan Malmgren bor granne med med Körsbärsdalen:

– Det är en magisk plats och här kan man gå vilse och hitta sig själv och på helger kan det vara tusen personer om dagen här. Det kommer folk från Blekinge och Göteborg för att titta på lilla Körsbärsdalen och det sätter Veberöd på kartan, säger Jan Malmgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.