Det var här vid Toftanäs i utkanten av Malmö som kvinnan påträffades svårt medtagen ett par dagar före nyårsafton. Nu sitter två män i 50-årsåldern häktade, misstänkta för att ha försökt mörda kvinnan. Foto: SVT

Misstänks ha bundit och släpat kvinna efter traktor

Uppdaterad
Publicerad

Två män sitter häktade sedan nyårsafton misstänkta för mordförsök på en kvinna. Enligt uppgifter ska hon ha bundits och släpats efter en traktor. Hon hittades svårt medtagen på en grusväg í närheten av Toftanäs.

Det var ett par dagar före nyårsafton som den jämnåriga kvinnan hittades nedkyld och medtagen i närheten av Toftanäs, i utkanten av Malmö. Hon fördes med ambulans till sjukhus. Det är okänt hur pass illa skadad hon är.

Två män, 56 och 52 år, greps och häktades på nyårsafton misstänkta för mordförsök.

Bands bakom traktor

Sydsvenskan skriver att polisen till en början var osäker på om något brott begåtts. Alla tre ska ha varit kraftigt påverkade.

Men enligt tidningens uppgifter har det under utredningens gång uppstått misstankar om att en traktor använts som brottsverktyg mot kvinnan, att hon bundits och släpats efter traktorn när den kört runt på en fastighet.

Åklagaren vill inte säga mycket

Åklagare Pia Björnsson är den som leder brottsundersökningen och hon vill inte gå in på detaljer.

– Jag vill inte kommentera vad kvinnan utsatts för. Det pågår ännu arbete med utredningen, säger hon till SVT Nyheter Skåne.

– Jag kan dock konstatera att båda är häktade på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden.

Enligt Sydsvenskan erkände 56-åringen grov misshandel vid häktningsförhandlingen. 52-åringen däremot nekade till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.