Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett stort område sedan två män påträffats knivskurna. Foto: Johan Nilsson/TT

En död efter knivattack i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett mord och två mordförsök har inträffat i Malmö natten till onsdag. Två män fördes till sjukhus efter en allvarlig knivskärning vid Möllevångstorget och strax efter midnatt hittades en man skottskadad i centrala Malmö. En av de knivskurna avled under morgonen.

Det var strax före midnatt som allmänheten larmade om två skadade män vid Möllevångstorget i Malmö. De båda männen är i 20-årsåldern och fick föras till sjukhus.

– En av de här männen kunde senare konstateras avliden på sjukhuset, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Söker vittnen

Platsen spärrades av i väntan på brottsplatsundersökning. Gustaf Blendulf, som nyligen flyttat till området, tog sig ner på tisdagsförmiddagen för att se vad som hänt.

– Det är klart att det blir mer påtagligt när det sker tätt inpå. Det är tragiskt.

Ingen är än så länge frihetsberövad. Enligt Sydsvenskan så söker polisen en 22-årig man ”med ett våldsamt förflutet”, men det är ingenting som Nils Norling vill bekräfta för SVT.

Ingen av de skadade ville medverka i utredningen, vilket gör att polisen är extra angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen. Händelsen utreds som misstänkt mordförsök.

Skjutning i centrala Malmö

Knivattacken var inte enda våldsdådet i Malmö natten mot onsdag. Strax efter midnatt fick polisen larm om en skadad person i närheten av Rörsjöparken. På plats hittas en man i 25-årsåldern med skottskador.

– Hans tillstånd är allvarligt, men inte livshotande, säger Sara Andersson, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Platsen spärrades av och fynd gjordes. Skjutningen utreds som misstänkt mordförsök men ingen misstänkt är gripen.

Inget samband enligt polisen

Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två brotten och menar att de är isolerade händelser.

– Vi vet att grova våldsdåd kan föda fler grova våldsdåd. Med det sagt, så kan vi här och nu inte säga någonting definitivt om vad som ligger bakom de här händelserna. Det är för tidigt att tala om risker för hämdaktioner efter det här, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.