Olyckan på väg 108 utanför Staffanstorp utreds som grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Foto: Johan Nilsson/TT

Två döda efter olycka på väg 108 utanför Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

Två män omkom när lastbilen de färdades i kom över på motsatt sida och krockade med en annan lastbil på väg 108 i Staffanstorp.

Ytterligare två män vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Händelsen utreds som bland annat grov vårdslöshet i trafik.

De två männen var i 50- och 65-årsåldern. Ytterligare två män – en i 50-årsåldern och en i 25-årsåldern – vårdas på sjukhus med allvarliga skador, enligt Region Skåne.

I motsatt färdriktning

– De två som avlidit och de två som vårdas på sjukhus har suttit i det fordon som kom över i fel färdriktning, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Sammanlagt var sju personer inblandade i olyckan, som inträffade vid 13-tiden på måndagen. Förutom lastbilarna var även en personbil inblandad i olyckan.

Grov vårdslöshet i trafik

De som färdades i personbilen är helt oskadda, enligt polisen. Chauffören i den andra lastbilen är lindrigt skadad eller oskadd.

En anmälan om grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada har upprättats.

– Det är för att vi ska kunna utreda hur den här lastbilen kom över på fel sida. Rubriceringarna kan komma att ändras, säger Jimmy Modin.

Väg 108 stängdes av

Polisen har inga uppgifter om i vilken hastighet som fordonen färdades i när olyckan inträffade.

Väg 108 stängdes av efter olyckan, och trafiken leddes om vid rondellerna vid Gullåkravägen och Dalbyvägen. Strax före klockan 18 meddelade Trafikverket att vägen åter öppnats för trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.