Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var efter att familjen anmält ett sexuellt ofredande på Högevall i Lund som pappan blev misshandlad. I videon går SVT:s reporter igenom händelseförloppet. Foto: Otto Johansson/SVT

Familjen anmälde sexuellt ofredande på badhus – sen misshandlades pappan

Uppdaterad
Publicerad

Två män står åtalade misstänkta för grov misshandel vid Lunds tingsrätt. Det hela ska ha börjat med ett sexuellt ofredande på Högevallsbadet i Lund och slutat med att en man blev nedslagen och misshandlad 400 meter från badhuset.

I början av augusti tillkallades polis till Högevallsbadet i Lund. Enligt föräldrarna som ringt ska två pojkar ha dragit ner bikinitrosorna på deras 11-åriga flicka, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Pojkarna blev avvisade från badhuset och en anmälan om sexuellt ofredande upprättades av polisen.

Pappan: ”Höll fast mig och slog mig”

Familjen lämnar badhuset för att gå hemåt och strax därefter kommer en bil körandes i hög hastighet mot dem. Två män ska ha kommit ut ur bilen varav den ena presenterade sig som storebror till en av pojkarna som anklagats för sexuellt ofredande.

– Sen plötsligt slog han till mig ansiktet med knuten näve men jag fortsatte gå för att få undan min familj från platsen. Strax efter fick jag ett till slag av honom i huvudet med knuten näve. Sen höll han fast mig och då kom hans kompis och slog mig i ansiktet också, berättar pappan i familjen i polisförhör.

Storebrodern nekar till brott

Nu står storebrodern och hans vän åtalade misstänkta för grov misshandel vid Lunds tingsrätt. Åklagare Sara Salomonsson menar att bevisläget är gott och beskriver misshandeln som brutal.

– Det är två gärningsmän som oprovocerat misshandlar en man och det sker inför hans familj, tre minderåriga barn och en sambo. Hans två minderåriga söner försöker skydda honom trots det fortsätter misshandeln, säger hon.

Storebrodern nekar till brott. Den andre mannen erkänner och säger att han var kraftig påverkad vid tillfället.

I klippet tar SVT:s reporter dig igenom händelseförloppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.