Polisen fick in flera samtal om skottlossningen. Foto: Mikael Nilsson

Två män skjutna i Almgården i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern kom in till akuten i Malmö med skottskador under lördagsnatten. De är allvarligt skadade och polisen utreder händelsen som försök till mord. – Ingen är ännu gripen, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Vid 01.29 natten mot söndag fick polisen flera samtal om en skottlossning på Derbyvägen i Almgården i Malmö. Vittnen berättar för SVT att flera skott avlossades efter varandra och det lät som automateld. Därefter ska en bil ha rivstartat från platsen.

Enligt vittnena ska två män ha blivit beskjutna i bilen.

– Två män har kommit in till akuten med skottskador. Platsen är avspärrad och vi rubricerar händelsen som försök till mord, sade Marie Keismar, polisens vakthavande befäl.

Hon vill dock inte bekräfta eller dementera om männen blev beskjutna i en bil. Enligt Region Skåne är de båda männen i 25-årsåldern och allvarligt skadade.

Platsen för skottlossningen spärrades av under natten och polisen har genomfört en undersökning av brottsplatsen.  Ännu vid lunchtid på söndagen hade polisen ingen misstänkt för dådet.

– Avspärrningen är nu hävd och vi är klara på platsen. Vi har säkrat en del fynd som vi kommer analysera. Vi har även tagit en bil i beslag som vi ska göra en teknisk undersökning av, uppger polisens pressinformatör Filip Annas för SVT Nyheter Skåne.

Polisen genomför en teknisk undersökning på platsen. Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson
Många poliser befann sig på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.