Enligt SVT:s utsände Mikael Nilsson har polisen, med hjälp av en vapenhund, hittat tomhylsor på en parkering i anslutning till köpcentret. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Ung man skottskadad – sköts i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är skadad efter en skottlossning vid köpcentret Mobilia i Malmö.

Polisen larmades till parkeringen vid köpcentret strax innan klockan två på natten, där en man blivit skjuten. Mannen som är i 20-årsåldern är förd till sjukhus.

– Men i nuläget har vi inte mycket att gå på och vi har inte några misstänkta, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl i Malmö strax efter händelsen.

Inga gripna

Polisens tekniker har under natten hållit vittnesförhör och undersökt platsen och tagit vissa fynd i beslag.

En anmälan har upprättas om försök till mord, men ingen är gripen. Vid sjutiden på torsdagsmorgonen lämnade polisen platsen.

Skjuten i ryggen

Vid ett tidigt skede uppgavs att mannen var allvarligt skadad, en uppgift som kom från sjukhuset. Detta tillbakavisar nu polisen.

– Den beskjutne mannen är inte allvarligt skadad, trots att han bland annat träffades i ryggen, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör på polisen.

Polisens arbete går nu vidare med fler vittnesförhör.

– Vi ska även se om det finns någon övervakningskamera som fångat någon del av händelsen, säger Ewa-Gun Westford.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.