Från och med i dag, lördag, stängs Christiania ner. Foto: TT/PETER HOVE OLESEN

Unga danskar söker sig till Christiania – nu stängs stadsdelen

Uppdaterad
Publicerad

Många danskar har sökt sig till Christiania när Danmark stängt ner stora delar av landet med anledning av coronaviruset. På grund av stora folkmassor i stadsdelen så stängs nu hela området ner.

Med anledning av coronaviruset har stora delar av Danmark stängts för allmänheten. Den danska regeringen råder dessutom det danska folket att inte befinna sig i folksamlingar på över tio personer.

Allt fler unga har därför sökt sig till stadsdelen Christiania – som beskrivs vara en fristad i centrala Köpenhamn. Därför fattades ett beslut under gårdagen.

Coronapandemin

– Vi stänger av helt och sätter upp staket och vakter. Det är alltför många gäster i stadsdelen, säger Hulda Mader, talesperson för Christiania till DR.

Klockan tolv på lördagen spärrades området av och stadsdelen stängs ner på obestämd tid. Stängningen innebär att alla aktiviteter inne i Christiania ställs in tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet