Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Långa köer efter olycka med lastbil på E22 Foto: Erika Dahlin Jönsson

Många lastbilar fick problem när snön kom

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har flera lastbilar fått problem i det skånska snövädret. På bland annat E22 ställde en lastbil till med problem efter en singelolycka mellan Linderöd och Hörby.

Under onsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med en lastbil på väg 113. Vägen stängdes av helt under bärgningsarbetet. Vid 16.30-tiden var ena körfältet öppet för trafik igen, enligt Trafikverket.

Det var en av många olyckor i Skåne under onsdag förmiddag, till följd av väglaget.

Begränsad framkomlighet på E22

Vid 13-tiden inträffade en annan singelolycka med lastbil. Den här gången på E22 mellan Linderöd och Hörby. Enligt Trafikverket var det mycket begränsad framkomlighet på vägen mellan trafikplats Ekeröd och Bösarp under eftermiddagen. Vid 16.50-tiden kunde trafiken åter rulla.

Vägen mellan Lund och Södra Sandby fick stängas av under kvällen. Först klockan 23 väntas vägen vara öppen efter att två personbilar frontalkrockade. Ingen person fick några allvarligare skador, enligt polisen.

Flera lastbilar med problem

Enligt polisen har det även varit stora trafikproblem på väg 23 i höjd med Hässleholm, där det var totalstopp i trafiken under eftermiddagen.

Ett tiotal lastbilar fastnade under eftermiddagen i en backe på väg 24 i höjd med Lemmeshult, i riktning mot Örkelljunga.

Dessutom var det flera kilometer långa köer söder om Sandåkra på väg 23. Där hamnade flera lastbilar och personbilar i diket längs med vägen. Inga personskador har rapporterats, men Trafikverket meddelar att vägen kommer att vara avstängd till torsdagmorgon.

Väg 19 fick stängas av i båda riktningarna vid 19.30-tiden från Färlöv till Bjärlöv efter att en lastbil kört i diket. Vägen beräknas kunna öppna igen vid 22-tiden.

Orsaken är att det är väldigt halt på vägarna i området och polisen uppmanar trafikanter att köra mycket försiktigt.

Stopp i tågtrafiken

Vid 17-tiden meddelade Trafikverket är det stopp i tågtrafiken mellan Karlshamn och Kristianstad på grund av snöovädret.

Olycka med buss

Vid 17:30-tiden skadades flera personer i en olycka med två bussar i höjd med Torsebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer