Under dygnets gång kommer totalt 24 olika DJ-akter att spela på livesändningen. Foto: Privat

Här festar studenterna digitalt i 24 timmar

Uppdaterad
Publicerad

Sydskånska nationen i Lund brukar vanligtvis ordna en stor fest på sin innergård några dagar före valborg. I och med pandemin har man fått ställa om.

Känslan i källarlokalen är som att vara på klubb, men de danssugna studenter som brukar fylla lokalen får i år nöja sig med att dansa hemma.

Festen till studenterna

– Vi tänkte att vi får göra vad vi kan för att ta festen hem till studenterna och hålla uppe valborgsstämningen, säger Darius Baeckström, qurator på Sydskånska nationen som i år ordnar en ett dygn lång livesändning med olika DJ:s. 

– Vi tänkte att vi får göra vad vi kan för att ta festen hem till studenterna och hålla uppe valborgsstämningen, säger Darius Baeckström, qurator på Sydskånska nationen. Foto: Firas Razak

Sedan februari har en arbetsgrupp planerat för att allt ska gå smidigt.

– Responsen har varit väldigt positiv och vi har många fler tittare än vi trodde redan nu, säger Darius Baeckström när livesändningen pågått i tre timmar. 

24 olika DJ-akter 

Under dygnets gång kommer totalt 24 olika DJ-akter att spela på livesändningen. 

– Vi bad folk skicka in sina mixar och så valde vi ut de bästa, säger arrangören Niklas Tidelius. 

Han ska själv spela två gånger, en gång vid midnatt och en gång vid fem på morgonen. 

– Man får göra vad man måste göra, det är trist att bara sitta hemma utan att kunna göra något idag. Vi är ett gäng som brukar spela ihop, men det är alltid roligare att göra det för folk. 

Följ med in på den – nästan- folktomma klubben i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.