• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Christian von Koenigsegg visar upp One:1 Foto: Karin Olander / TT

Världens snabbaste Ängelholmare

Uppdaterad
Publicerad

Skånska biltillverkaren Koenigsegg satsar på att bli snabbast i världen. One:1 som presenterats vid bilmässan i Genéve påstås ha en toppfart på 440 km/h.

Den ska byggas i sex exemplar som kostar 20 miljoner kronor styck. Ängelholmsbaserade Koenigseggs senaste fartmonster presenterades vid bilsalongen i Genève

-Året har börjat ovanligt starkt med 5-6 ordrar på bara två månader. Vi behöver expandera för att få ner väntetiderna som i dag kan vara uppemot två år, säger grundaren Christian von Koenigsegg till TT.

Bolaget, som har cirka 50 anställda, tänker sig att utöka med 6-7 personer och kanske också flytta till nya lokaler i Viarp utanför Landskrona.

Den nya modellen har 1329 hästkrafter. Koenigsegg hävdar att det är världens snabbaste gatubil och den ska slå rekord med acceleration från 0-200 kilometer i timmen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.