Sofia Helin kommer till tisdagens galapremiär för fjärde säsongen av TV-serien ”Bron” på biografen Imperial i Köpenhamn. Foto: TT

Världspremiär för sista säsongen av ”Bron”

Uppdaterad
Publicerad

En olivgrön Porsche står parkerad mitt i biografen Imperial i centrala Köpenhamn. Förklaringen? Världspremiär för den fjärde säsongen av tv-serien ”Bron”.

På nyårsdagen är det säsongspremiär i SVT1, men redan nu är det smygpremiär för Sofia Helin, som spelar polisen Saga Norén, och de andra skådespelarna i den dansk-svenska succéserien. Vid en gala på biografen visas de två första avsnitten för inbjudna gäster. Säsong fyra presenteras som den allra sista av tv-serien.

Ännu en smygvisning väntar före premiären – den 14 december visas två avsnitt för tusentals Malmöbor i Malmö arena.

Fakta: Fjärde säsongen av ”Bron”

Säsong fyra av ”Bron” har premiär på nyårsdagen 2018.

”Bron” samproduceras av det svenska bolaget Filmlance International och danska Nimbus Film.

Såväl svenska som danska skådespelare medverkar i serien. I säsong fyra har Sofia Helin och Thure Lindhardt återigen huvudrollerna. Maria Kulle, Rafael Pettersson och Johannes Bah Kuhnke är några av de andra skådespelarna i ”Bron IV”.

”Bron” har vunnit flera priser på internationella festivaler.

Två utländska versioner av ”Bron” har också gjorts – ”The tunnel” som utspelar sig mellan Storbritannien och Frankrike och ”The bridge” som utspelas mellan USA och Mexiko

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.