Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vd:n på Skånes djurpark är glad över att suggan Lilli är tillbaka igen. På bilden är det dock ett annat vildsvin eftersom Lilli behövde vila sig efter sin dygnslånga utflykt. Foto: Linnea Nybogård/SVT

Vildsvinet Lilli är nu tillbaka i Skånes djurpark

Uppdaterad
Publicerad

En vildsvinssugga rymde från Skånes Djurpark under söndagen och stora delar av parken fick stängas ner. Sagan fick ett lyckligt slut, på måndagen var suggan Lilli tillbaka i sitt hägn.

I drygt ett dygn var vildsvinet Lilli borta innan hon blev infångad vid 05-tiden på måndagsmorgonen. Under söndagen höll bara en tredejedel av Skånes Djurpark öppet eftersom stora delar av skogsområdet stängdes ner. Under måndagen är hela parken öppen igen.

– Det är som en katt och råtta-lek, sa vd Glenn André Viste Bøe under söndagen.

– När man försökt att stoppa henne fem gånger utan att lyckats har hon ju fattat att någon jagar henne. Just nu är hon smartare än vad vi är.

Hål i hägnet

Det finns ett hål i hägnet till parken där personalen tror att suggan kan ha slunkit ut. Skånes djurpark la under söndagen ut mat för att locka in henne igen.

– Det kommer lite känslor för hon är en individ som är väldigt omtyckt  i parken, säger Glenn André Viste Bøe.

Vildsvinet visade inte någon aggressivitet under tiden hon var på rymmen.

– Vi tolkar det som jättespositivt. Hon är ingen fara, hon är på upptäcktsfärd med sina kultingar, säger Glenn André Viste Bøe.

I videon kan du höra varför parken tror att suggan Lilli rymde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.