En villa utanför Tomelilla i full brand under onsdagsnatten. Foto: Anders Grönlund

Kraftig villabrand utanför Tomelilla

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand rasade i en villa i utanför Tomelilla under natten. Räddningstjänsten arbetade på platsen med flera styrkor för att hindra branden från att sprida sig.

Vid 03.30-tiden larmades polis och brandlår till en gård i Frörum, strax norr om Tomelilla, där en villa brann med full kraft.

– Det är bostadshuset på en gård med flera intillliggade byggnader och det verkar som att räddningstjänsten riktat in sig på att hindra den från att sprida sig, säger ett vittne på platsen.

Enligt räddningstjänsten ska inga personer eller djur befunnit sig i det brinnande huset.

– Det var övertänt när vi kom och nu på morgonen håller vi fortfarande på att släcka, även om branden nu är under kontroll och vi har begränsat spridningsrisken, säger Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Stor utryckning

Enligt Mats Nilsson var räddningstjänsten på plats med två tankbilar, tre släckbilar samt flera ledningsbilar under natten.

– 15-20 personer arbetade med släckningsarbetet, säger han.

Vid 07-tiden var branden under kontroll och huset har fått brinna ner till grunden.

– Det är totalskadad, men vi har branden under kontroll och det finns inte längre någon spridningsrisk, även om det kommer att fortsätta brinna ett tag så vi kommer att vara på plats under förmiddagen för eftersläckningsarbete, säger Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.