Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige och Ungern möttes i Ängelholm under lördagen. Med på läktaren satt en av det svenska landslagets stora stjärnor, Isabelle Haak, för att vila upp sig. Hör henne i klippet. Foto: Arvid Grange/SVT

Här värmer landslaget i volleyboll upp i Ängelholm inför European Golden League

Uppdaterad
Publicerad

Svenska damlandslaget i volleyboll mötte Ungern i Kungsgårdshallen i Ängelholm på lördagen. De spelade en träningsmatch inför European Golden League som snart drar igång.

En av landslagets stjärnspelare Isabelle Haak, var på plats – inte på planen men på läktaren. För bara några dagar sedan spelade hon sista matchen för säsongen i sin klubb i Italien, där laget tog ligaguld. Hon tycker det är skönt att komma hem.

– Det känns jättekul! Det är en annan sak att komma till landslaget och få spela med Anna Haak också, min syster. Jag känner att jag får en annan roll i svenska landslaget, gentemot Italien. Inte poängmässigt, utan mer att ta en annan ledarroll i landslaget, säger hon.

Hör om stjärnans form i klippet ovan.

Bra stämning i landslaget

Lagets förbundskapten, Lauri Hakala, står beslutsam vid sidan av planen och överblickar lagets uppvärmning.

– Stämningen är bra, de flesta av dem har spelat tillsammans i många år, säger hon.

Vad har du för förväntningar på laget?

– Vi har tränat i tre veckor nu, och jag vill se de grejer som vi har tränat, i matchen, säger Lauri Hakala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.