Foto: TT

Ytterligare en misstänkt man anhållen efter mordet på Hermodsdal

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man blev skjuten till döds i måndags. Kort efter mordet greps en 23-årig man misstänkt för mordet. På torsdagen kom beskedet att ytterligare en man gripits misstänkt för delaktighet i mordet.

Under onsdagskvällen greps och anhölls en 21-årig man misstänkt för delaktighet i mordet på en ung man på Hermodsdal i Malmö tidigare i veckan.

Det var under måndagskvällen som en man i 25-årsåldern avled efter en skottlossning på Professorsgatan i Malmö. På natten anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för mord.

Och nu sitter alltså ytterligare en ung man anhållen misstänkt för att på något sätt ha deltagit i mordet.

Har kriminella kopplingar

Enligt källor till SVT är den dödade mannen i 25-årsåldern och tidigare dömd för brott. En äldre bror till honom har lett ett kriminellt gäng och är dömd för mord.

Den skjutne mannen har enligt uppgifter varit inblandad i bedrägerier, kortkapning och vapenbrott och dömdes så sent som i november för bedrägerier med koppling till bank-id.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.