Zombievandring i mörkret

Uppdaterad
Publicerad

Att gå i en mörk skog mitt i natten kan vara nog så läskigt... men nu i veckan blir det kusligare än någonsin när ett levande skräckskådespeleri utspelas i skymningen mitt ute i den djupaste bokskogen.

På skräckvandringen kommer publiken att mötas av zombies, vampyrer och blodiga offer. Vandringen äger rum mitt i natten och är tre kilometer lång. Bakom projektet står Lilith performance studios i samarbete med den kanadensiska konstnären Jilian Mc Donald.

– Det här är ett enormt stort och unikt projekt där man har 72 aktörer ute i en skog i fem timmar. Skådespelarna kommer göra 13 föreställningar per kväll och publiken kommer att bussas ut till skogen, åtta åt gången, förklarar Elin Lundgren på Lilith performance studios.

En av dem som skådespelar i skräckvandringen är Clara Isaksson och enligt henne skapas det nya dimensioner nu när skådespelet tar plats ute i skogen.

– Alla dina egna uppfattningar av vad en skog kan vara är ju kvar och sen har vi skådespelare satt in oss själva i det. Jag tror att vi kommer skapa någonting som man inte kan i ett vanligt rum, säger hon.

Biljetterna till skräckvandringen sålde slut på bara en vecka och fascinationen för vampyrer och zombies är något som Elin Lundberg och hennes kollegor nu vill förmedla på ett nytt sätt.

– Jag hoppas på att det ska bli en fantastisk upplevelse för betraktaren. Att publiken ska få uppleva naturen och de här varelserna mitt i natten på ett skräckinjagande och vackert sätt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.