Johan Signert på P4 Kalmar är ny programledare för Karlavagnen Foto: SVT

Johan Signert ny programledare för Karlavagnen på P4

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 5 april kommer radioprogrammet Karlavagnen att sändas varannan vecka från Kalmar. Ny programledare blir då P4 Kalmars kända radioröst Johan Signert.

SVT Nyheter Smålands tidigare programledare Johan Signert arbetar nu i vanliga fall som programledare på P4 Kalmar och är även känd som programledare för bland annat ”Vi i femman”. Men enligt honom själv så känner han en extra stor stolthet över att nu få bli programledare för just Karlavagnen.

– Du får prata med människor från hela landet och det är ett program som är viktigt för väldigt många. Det är en institution, säger Johan Signert.

Radioprogrammet Karlavagnen har sänts sedan 1993 och en genomsnittlig kväll lyssnar nära en halv miljon människor på programmet.

– Jag tycker väldigt mycket om att prata med lyssnare och jag älskar när folk ringer in och inte bara tycker utan faktiskt berättar om något de varit med om, säger Johan Signert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.