Det 100 år gamla kapellet i Torsås kommun blev till fritidsboende för familjen Kvilland-Rizos. Foto: Privat.

100 år gamla Strömsbergs kapell blev fritidsboende

Publicerad

Strömsbergs kapell i Torsås kommun har förvandlats från en gammal kyrkbyggnad till ett fritidsboende. Förvandlingen går att se på måndag i det tredje avsnittet av SVT:s Husdrömmar.

Familjen Kvilland-Rizos från Malmö var på jakt efter en sommarstuga när de i stället fastnade för ett 100 år gammalt kapell i Strömsberg i Torsås kommun. Men att Malmöfamiljen hamnade just här är ingen slump då mamma Josefin är född och uppvuxen i Torsås.

”Vill att folk ska ta emot det väl”

De köpte kapellet av Svenska kyrkan för 270 000 kronor sommaren 2018 och sommaren 2020 var det färdigt för inflytt. I det tredje avsnittet, som sänds på måndag 15 februari, av SVT:s Husdrömmar skildras renoveringsprocessen. 

– Det känns jättekul och jättenervöst, säger Josefin Kvilland Rizos.

Vad är du nervös över?

– Man vill ju att folk ska ta emot det väl. Jag förstår att det kan vara lite kontroversiellt att man gör om en kyrkbyggnad till ett fritidsboende till exempel, men jag hoppas att man ser det positiva i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.