100 mil på cykel för barncancerfonen

Uppdaterad
Publicerad

De Småländska deltagarna i ”Ride of Hope” har nu packat sina gula cyklar i stora kartonger för vidare transport med båt till England.

Per Stenmalm från Växjö hade aldrig suttit på en racercykel i april då han började träna inför loppet. Nu har Per hunnit träna nästan 250 mil och det tror han ska räcka för att klara utmaningen, som han tycker är en ”win win situation”.

– Vi som deltar förbättrar vår kondition och skapar en teamkänsla och samtidigt får barncancerfonden pengar, säger han.

De 137 cyklisterna från hela landet räknar man med att samla in totalt åtta miljoner kronor.  Kostnaderna för resa och uppehälle står deltagarna för själva, så alla pengar som samlas in kommer att gå direkt till cancerfonden.

Ride Of Hope

Ride of Hope är barncancerfondens största arrangemang inom cykling. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter samt från sponsorer och andra samarbetspartners.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.