Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnojouren Blenda i Växjö får 1,3 miljoner kronor årligen av Växjö kommun de närmaste tre åren. Foto: Fredrik Sandberg/TT

1,3 miljoner kronor i tre år – Växjö kommun utökar samarbetet med Kvinnojouren Blenda

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun utökar samarbetet med Kvinnojouren Blenda som de kommande tre åren kommer få 1 350 000 kronor årligen för att hjälpa fler våldsutsatta kvinnor.

– Vi ser att behovet ökar, säger Rizana Talic, förvaltningschef arbete och välfärd, Växjö kommun.

– Vi kommer kunna nå fler invånare i kommunen som är i behov av hjälp. Det finns personer som av olika skäl inte vill ha kontakt med socialtjänst eller myndigheter, för dem är Blenda den allra bästa insatsen, säger Rizana Talic.

Det nya samarbetsavtalet är större ekonomiskt och sträcker sig över längre tid än tidigare samarbeten mellan Växjö kommun och Kvinnojouren Blenda. Tidigare har det handlat om cirka 900 000 kronor årligen och avtalen har sträckt sig över ett till två år.

Så ska våldsutsatta kvinnor nås

Pengarna ska bland annat gå till kvinnojourens stödverksamhet och till att hålla dess fysiska och digitala mottagning öppen.

– De är också ute i skolor och föreläser om machokultur, våld och normer, som är förebyggande. De är ute på arbetsplatser och sprider information om hur man kan få hjälp som våldsutsatt.

Fördjupat samarbete

Växjö kommun och Kvinnojouren Blenda ska genom det utökade samarbetet enklare kunna lotsa personer till rätt instans.

– Vi informerar om varandra. Kvinnojouren kan lotsa över invånare till socialtjänsten och vi kan lotsa till kvinnojouren, säger Rizana Talic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.