Polis vid avspärrningen i det bostadsområde i stadsdelen Araby där en man knivskars under lördagen. Foto: Carl Carlert

Misstänkt mordförsök kopplas till gängkonflikt i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man häktades idag misstänkt för mordförsöket på Hjalmar Petris väg i Växjö i lördags. Samtidigt har bilar brunnit och skott har avlossats flera nätter i rad på Araby. Polisen misstänker att alla händelser är kopplade till en och samma konflikt mellan två grupper.

– Det handlar om två grupperingar som har en konflikt med varandra, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen region syd.

Polisen vill inte gå in på vilken typ av grupper det handlar om men säger att de är ”löst sammansatta med olika människor med samma intresse” med koppling till stadsdelen Araby, och att man har en uppfattning om vad konflikten handlar om.

En 19-åring häktades under tisdagen misstänkt för att ha knivhuggit en man i 30-årsåldern på Hjalmar Petris väg i Växjö i lördags. Mannen kunde gripas samma eftermiddag, när han enligt uppgift till Smålandsposten blev jagad av ett antal andra män nära sin bostad på söder i Växjö.

Skottlossning och bilbränder

Både under lördagsnatten och under natten till tisdagen har det kommit rapporter om skottlossning på Araby, som polisen också kopplar till samma konflikt. Även bilar har brunnit de senaste dagarna i området.

– Sen är det ett antal bråk som kommit in där ingen velat göra någon anmälan i och runt Araby, säger Robert Loeffel.

Fler poliser på Araby

Polisen har nu förstärkt sin närvaro i stadsdelen.

– Vi har mer poliser på plats än normalt sett. Sen samarbetar vi med andra aktörer som vi alltid gör, som exempelvis socialförvaltningen.

19-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal ska väckas senast den 8 september.

19-åringen nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer