Foto: Varfjell, Fredrik/ Stina Stjernkvist/TT

20-åring anhållen misstänkt för stöld i godisautomat

Uppdaterad
Publicerad

När en väktare gjorde sin rutinrond på Linnéuniversitetet i Växjö under natten mot julafton, upptäckte han att åtta personer smög omkring i lokalerna. När de insåg att de blivit upptäckta sprang de från platsen.

Det var vid klockan halv tre natten mot söndagen som en väktare grep en man i 20-årsåldern som utan tillstånd vistades i Linnéuniversitetets lokaler. Enligt polisen har man inte hittat några brytmärken på varken fönster eller dörrar.

– Vi misstänker att det rör sig om olaga intrång och att de på något sätt fått tillgång till en passerbricka så att de kunnat ta sig in i lokalerna, säger Alexander Gustafsson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Stal godis ur automaten

Enligt väktaren ska det röra sig om sammanlagt åtta personer som tagit sig in i det som kallas M-huset på universitetsområdet. Men exakt vad de gjorde där eller vilket uppsåt de hade är i nuläget oklart.

– Det vi kan se är att de skakat om en godisautomat för att få ut innehållet, men utredningen får visa om något annat har stulits, säger Alexander Gustafsson.

Kontrollerar loggar

Just nu pågår en förundersökning där polisen går igenom dataloggar som visar samtliga in- och utpasseringar vid Linnéuniversitetets dörrar. Dessutom kontrolleras om något har fångats på bild av universitetets övervakningskameror.

– Den 20-årige mannen nekar till brott, han hävdar att han är oskyldig och att det var en ren tillfällighet att han befann sig nära platsen.

Studerar han på universitetet?

Nej, han har ingen koppling till universitetets verksamhet, säger Anders Gustafsson.

Mannen släpptes senare under julaftonseftermiddagen från arresten, men han är fortfarande misstänkt för brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.