På fredagseftermiddagen utbröt en politisk demonstration på Stortorget i Växjö. Foto: Anders Bergön

200 demonstrerade på Stortorget i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen startade en politisk demonstration på Stortorget i Växjö. Vid 16.30-tiden uppskattades cirka 200 personer delta i sammankomsten. Enligt P4 Kronoberg demonstrerade de för att visa sitt stöd för palestinierna i och med oroligheterna i Israel och Palestina.

Flertalet polispatruller var på plats på Stortorget, men det fattades aldrig något beslut om att upplösa demonstrationen.

Polisen var färdiga på platsen runt 19-tiden och de lyckades få personerna som deltog i demonstrationen att lämna självmant genom att föra dialog med dem.

Bröt mot pandemilagen

Händelsen rubriceras som ett brott mot pandemilagen, då man samlats fler än åtta personer på allmän plats. En person misstänks för brott mot lokala ordningstadgar.

– Jag kommer inte kunna kommentera det mer än så, ingen har blivit delgiven några brottsmisstankar ännu, säger Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Lämnas till åklagare

Vad som sker härnäst är upp till åklagare att bedöma.

– Det här är inte ett ärende av enkel beskaffenhet utan något vi får lämna vidare till åklagare för bedömning, säger Johan Sjögren.

Demonstranterna hade inte beviljats tillstånd för sammankomsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer