Foto: SVT/Arkiv

22-åring fick pojkar att skicka nakenbilder

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige mannen övertalade barn från bland annat Växjö och Göteborg att posera sexuellt. Nu åtalas han för en rad sexbrott.

Under en femårsperiod använde sig 22-åringen av olika sociala medier för att få kontakt med barn. Han uppmanade totalt åtta pojkar i bland annat Växjö och Göteborg att ta nakenbilder på sig själva och skicka till honom.

Sparade bilder på dator

Tre av pojkarna tog bilder på sig själva utan kläder. 22-åringen ska sedan ha sparat flera av bilderna på sin dator som han förvarade hemma. Han har även svarat några av pojkarna genom att skicka meddelande med sexuell innebörd och nakenfoton på sig själv.

Flera bevis

22-åringen åtalas nu vid Växjö tingsrätt för utnyttjande av barn för sexuell posering i tre fall och för att ha försökt få ytterligare fem barn att posera. Han åtalas även för sexuellt ofredande och barnpornografibrott. I åklagarens bevisning finns chattkonversationer via Steam, Kik, Skype och Facebook. 

Rättegången kommer att ske bakom stängda dörrar och beräknas pågå i två dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.