De både männen ska tillsammans fört bort offret genom att spärra in honom i syfte att misshandla och utöva utpressning mot honom, enligt åklagaren. Foto: Polisen

22-åring fördes bort i bil – tre män döms efter kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

Det var i december förra året som händelsen inträffade i Vimmerby kommun. Fyra personer åtalades, nu döms tre män i 20-årsåldern för inblandning i kidnappning.

Enligt åklagaren ska två av männen, idag 21 år gamla misshandlat en 22-årig man med slag och sparkar mot både huvud och kropp i december förra året. De både männen ska tillsammans fört bort mannen genom att spärra in honom i syfte att misshandla och utöva utpressning mot honom.

Två andra personer, en 18-årig man och en 19-årig kvinna åtalades för medhjälp till människorov. Mannen ska ha varit förare av en bil där offret spärrades in och kört bilen enligt instruktioner han fått till sig, enligt åklagaren.

Enligt domen ska 22-åringen sedan förts till en lägenhet där han hotades att fixa fram pengar, den 19-åriga kvinnan körde sedan iväg offret och en av de 21-åriga männen och släppte av offret vid Gullringen.

Döms till fängelse

En av de 21-åriga männen döms till fängelse i två år och nio månader för människorov och grov misshandel. Den andra mannen döms för grov misshandel till fängelse i ett år och sex månader.

Den 18-årige mannen som åtalades för medhjälp till misshandel döms till villkorlig dom. Kvinnan på 19 år som åtalades för medhjälp till människorov, frikänns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.