Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet ovan Eva Sundman berätta om konstprojektet. Foto: William Frykfeldt/SVT

Tavlorna auktioneras ut – pengarna går till kvinnojouren i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra hösten har Eva Sundmans 22 konstnärstudenter förberett sig inför vernissagen. På lördagen ska alla tavlor visas upp för att sedan säljas till högstbjudande. Pengarna kommer oavkortat att gå till kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar.

– Att vi kan hjälpa till med vårt måleri på det här sättet känns jättebra, säger Eva Sundman.

Det är eleverna från Eva Sundmans målarkurser som målat varsin tavla. Tidigare har gruppen samlat in 45 000 kronor till miljöarbetet i Östersjön. Den här gången hoppas man få in ännu mer.

– Vi är beroende av bidrag i vår förening, därför är vi tacksamma för alla pengar vi kan få in, säger Ann Norlin på kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar.

Arbetar med jourverksamhet

Kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar arbetar med boende och jourverksamhet för kvinnor och barn som lever i en utsatt våldssituation. Där även våldspreventivt arbete ingår.

Målningarnas motiv är valfria, det är upp till konstnärerna att bestämma. Även om det har diskuterats i gruppen vilka grepp som kan användas och var man hämtar sin inspiration. 

– Det var svårt att måla det här. Det är lätt att man målar upp hemska vyer. Istället kanske man vill måla hur det kan vara istället, när det är bra. Men alla har gjort lite olika, säger konstnären Eva Sundman.

Utgångspriset är 2 000 kronor styck och budgivningen kommer ske via sms.

I klippet ovan berättar Eva Sundman och Ann Norlin om projektet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.