Polishuset i Kalmar Foto: TT/Arkiv

Begärs häktad efter stöldturné

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen begärdes två män i 25-årsåldern häktade misstänkt för stöld från en elektronikkedja.

Den ene mannen är sedan tidigare åtalad för flera andra stölder i Kalmar.

De två männen ska ha stulit från elektronikkedjan Mediamarkt i Kalmar vid lunchtid i lördags, och greps av polis kort därefter.

Båda begärs nu häktade på sannolika skäl misstänkta för stölden. I båda fallen bedöms männen fortsätta med sin brottslighet om de inte frihetsberövas.

Redan åtalad för stöld

Utöver stölden i lördags är den ena mannen redan åtalad för fyra fall av snatterier i ett köpcenter i Kalmar. Det första fallet inträffade i början på juli där en civilklädd väktare stoppade mannen, som plockat på sig energidryck.

Väktaren förde ner honom till ett rum i anslutning till köpcentret för kroppsvisitation och förhör. Då visade den misstänkte mannen sitt kön för väktaren två gånger.

Samma dag var mannen tillbaka i butiken och snattade igen. När han greps upptäckte polisen att han dessutom hade på sig stulna kläder där prislapparna fortfarande satt kvar.

”Vi kanske ses snart igen”

Mannen har erkänt stölderna och säger i förhör att han har för vana att stjäla saker när han behöver något.

I slutet på ett av polisförhören säger mannen ”vi kanske ses snart igen” till förhörsledaren, eftersom han var hungrig och hade tänkt gå och stjäla mat från en butik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.