• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats iUpplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

Bilden har inget samband med den aktuella händelsen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

25-åring åtalas för våldtäkt på camping

Uppdaterad
Publicerad
En 25-årig man åtalas nu misstänkt för att våldtagit en 16-årig flicka inne på Böda sands camping på norra Öland den 19 juli i år.

25-åringen, som är hemmahörande i Norrköping, misstänks ha puttat omkull flickan och suttit på henne samtidigt som han ska ha förgripit sig på henne sexuellt.

Övergreppet ska ha skett utomhus under nattetid intill stranden.

Nekar till brott

Åklagaren har kallat tre vittnen som ska redogöra för vad flickan berättat och hur hon reagerat precis efter händelsen, och även en polis som först förhörde den målsägande flickan ska höras i rätten.

Av förhör framgår att 25-åringen nekar till brott och påstår att flickan uttryckligen sagt att hon ville ha sex, samt att hon ska ha uppgett att hon var 19 år.

Oaktsam våldtäkt

I andra hand yrkar åklagaren på att mannen döms för brottet oaktsam våldtäkt; en brottsrubricering som infördes förra året i samband med att den nya samtyckeslagen trädde i kraft.

Rubriceringen oaktsam våldtäkt innebär att mannen inte hade uppsåt att våldta flickan, men varit grovt oaktsam genom att inte säkerställa att hon frivilligt deltog i samlaget. Även detta nekar 25-åringen till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer