Foto: Carl Carlert

Efter skjutningen – 27-årig döms till fängelse för grovt vapenbrott i Växjö

Publicerad

En 27-årig man döms till fängelse för grovt vapenbrott medan hans 26-åriga kompis frias. Männen åkte fast efter en skjutning i Växjö i april i år och var inledningsvis misstänkta för delaktighet i försök till mord samt grovt vapenbrott.

Männen, en 27- och en 26-årig, greps och anhölls efter en skottlossning vid Höstvägen i Växjö den 20 april, och stod misstänkta för delaktighet i mordförsök och grovt vapenbrott.

Senare utredning visade dock att männen inte hade varit delaktiga i själva skjutningen, men 27-åringen har via DNA kunnat knytas till en pistol som låg i en låst motorcykelväska i ett förråd. Den nu dömde 27-åringens DNA fanns på vapnet.

Åklagaren har begärt att båda männen skulle dömas för grovt vapenbrott men tingsrätten dömer enbart 27-åringen till fängelse. Han döms till två år och sex månader i fängelse medan 26-åringen frias.  

Männen har hela tiden nekat till brott.

KLIPP: Video uppges visa springande man efter skjutning på Dalbo i Växjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man ses springa med vad som ser ut som ett vapen. Foto: Crime Sweden Investigators

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.