arkivbild Foto: TT

Branden i Uppvidinge under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Branden som rasat under tisdagen i Uppvidinge var vid 20-tiden på kvällen under kontroll.

 – Det kommer att vara eldvakter på plats under natten och vi påbörjar släckningsarbetet imorgon igen. Branden är under kontroll men vi kommer nog inte att vara helt klara med släckningsarbetet förens under förmiddagen i morgon, säger Per Pettersson administrativ Räddningschef.

Roger Petersson meddelade tidigare idag att  skogsbrandens storlek var på 300 gånger 300 meter. 

– Branden är stor för att vara i starten och det är nu det är viktigt att vi lyckas bekämpa och begränsa branden i tidigt skede, innan den går vidare. Helikoptern som nu vattenbombar släcker inte branden, men den begränsar och dämpar, säger Roger Petersson. 

30 man på plats 

Larmet kom in vid lunchtid på tisdagen och personal från åtta stationer bekämpar skogsbrand. 

Det är räddningspersonal från Växjö, Alvesta, Korsberga, Braås, Kosta, Norrhult, Åseda och Linneryd som finns på plats och jobbar med släckningsarbetet. 

– Jag bedömer att det är ett 30-tal personer som är på plats just nu och det kommer att ta långt tid innan vi är klara, säger Roger Pettersson. 

Det finns ingen bebyggelse i närheten som hotas av branden utan det är otillgänglig skog som brinner. 

– Det är lite tidigt ännu och säga hur läget ser ut. Vårat mål är att vi ska kunna sätta en begränsningslinje och vi kraftsamlar nu, säger Roger Pettersson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer