Snart försvinner Jämtlandsmjölken från butikshyllorna. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

30 tjänster kan försvinna från Arla i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 30 tjänster kan komma att försvinna på Arla mejerier i Kalmar. Anledningen är en effektivisering av mejeriet med en ny förpackningslinje med färre manuella moment.

På onsdagen informerades personalen om situationen och nu sker arbetsplatsförhandlingar angående arbetsbrist rörande 30 tjänster. 

– Det är inte ett lätt besked att lämna. Det här är såklart jättetråkigt, säger Erik Bratthall som är presschef på Arla Sverige. 

Kalmar

Under året kommer mejeriet i Kalmar att investera 24 miljoner kronor i en ny förpackningslinje som kommer leda till att det försvinner en rad manuella moment – konsekvensen blir arbetsbrist. 

Erik Bratthall är presschef på Arla Sverige. Foto: Arla

– Vi vill kunna producera ost på ett mer konkurrenskraftigt sätt i framtiden. Den tråkiga konsekvensen blir då att det försvinner arbetstillfällen, säger Erik Bratthall. 

När vet ni om det kommer läggas ett varsel på 30 tjänster? 

– Nu har vi inlett arbetsplatsförhandlingar. Slutresultatet är för tidigt att prata om, säger Erik Bratthall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet