50 miljoner kronor ska gå till att bygga ut bredbandsnätet i Kalmar län.

50 miljoner kronor till bredbandet i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen presenterade majoriteten i regionstyrelsen i Region Kalmar län den första delen i budgeten för 2021. 50 miljoner kronor satsas på att bygga ut bredbandet.

– Satsningen bredbandsutbyggnad är väldigt viktig för länets utveckling. Vi behöver skynda på utbyggnaden så att det når hela Kalmar län, säger Karin Helmersson (C), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

Budget 2021

Den regionala utvecklingen var i fokus när S, C och L-koalitionen i regionstyrelsen presenterade 2021 års budget för Region Kalmar län.

Utöver att satsa på att bygga ut bredbandet vill man även starta ett industriråd där aktörer från näringsliv och offentlig sektor ska samarbeta för att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Ska stötta kvinnojourerna

250 000 kronor ska även gå till att stötta länets kvinnojourer.

– En av de största utmaningarna när det kommer till jämställdhet är mäns våld mot kvinnor. Därför är satsningen på länets kvinnojourer mycket viktig, säger regionråd Johanna Wyckman (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.