Foto: Erik Nylander/TT

52-årig man blev våldsam på akuten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 52-årsåldern blev våldsam och aggressiv i väntrummet till akuten på centrallasarettet i Växjö under torsdagskvällen.

Enligt polisen var 52-åringen kraftigt berusad vid tillfället och sökte vård på akutmottagningen för sin handskada. Mannen uppträdde hotfullt och var våldsam när han väntade på sin tur vid akutens väntrum.

– Han uppträdde aggressivt och personalen beslutade att tillkalla en väktare, när väktaren anlände uppstod lite tumult på platsen. Mannen omhändertogs och har fått sova ruset av sig hos polisen, säger Alexander Gustafsson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Enligt Smålandsposten ska 52-åringen har använt sig av ett paraply och slagit mot väktaren. Mannen är nu misstänkt för hot mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.