Sprutor med covid-19 vaccinet Comirnaty från Pfizer-BioNTech. Foto: Johan Nilsson/TT

80-plussare får nytt brev med erbjudande om vaccination mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan får den som är 80 år och äldre och bor i Kronobergs län brev med ett erbjudande om att boka tid för vaccination mot covid-19.

Från och med första mars gäller nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för vaccinering mot covid-19. I samband med det så inleder Region Kronoberg vårens vaccination av äldre.

– Vi vet att de äldsta och sköraste individerna löper störst risk att bli allvarligt sjuka i covid-19. Därför rekommenderas de som är 80 år och äldre, samt personer boende på särskilda boenden för äldre, en påfyllnadsdos både nu i vår och till hösten, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Det finns också möjlighet för personer mellan 65 och 79 år, och personer från 18 år i riskgrup, att vaccinera sig med en påfyllnadsdos. För samtliga ska det ha gått minst sex månader sedan senaste dos.

KLIPP: De blev kändisar över en natt när pandemin kom till Kalmar län

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet