Åby/Tjureda säkrade avancemanget innan hemmamatchen mot Örebro SK. Foto: SVT

Åby/Tjureda klart för elitserien

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen blev Åby/Tjureda klart för elitserien i bandy – innan sin match mot Örebro SK. Jagande Stockholms AIK förlorade nämligen sin bortamatch mot IFK Rättvik.

– Det känns overkligt, samtidigt fantastiskt. Jag kan inte ta in det här att vi är i elitserien, säger Owe Svensson, ordförande Åby/Tjureda.

Hur kommer framtiden se ut?

– Nu när säsongen är över så får vi sätta oss, analysera, organisera och administrera ekonomin. Det är mycket som står på spel, men det ska vi klara av. Har vi klarat av allt hittills så ska vi klara av det också.

Matchen blev framflyttad

Förutsättningarna inför lördagens match var klara. Med två omgångar kvar behövde Stockholms AIK ta poäng borta mot IFK Rättvik. I och med förlusten kan AIK med sina 29 poäng och med en match kvar inte hinna ikapp Åby/Tjureda som har 32 poäng.

Åby/Tjuredas hemmamatch under lördagen mot Örebro blev framflyttad till klockan 19 på grund av det varma vädret. Innan matchen började kunde alltså spelarna, ledarna och supportrarna fira avancemanget till elitserien.

– Vi kommer att stå oss bra i elitserien. Några nyförvärv till så hänger vi med där också, säger supportern Hans Sköld.

Idrottföreningen ligger i det lilla samhället Åby utanför Växjö och bildades redan 1946. Föreningen har i dag 1200 medlemmar, vilket säger en del om engagemanget då byn bara har 500 invånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.