En kvinna hittades under lördagen död i centrala Alvesta efter att flera vittnen larmat om en pågående misshandel nära järnvägsstationen. Foto: Carl Carlert

Avlidna kvinnans identitet fastställd – misstänkta gärningsmannen anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu identifierat den kvinna som avled efter att ha utsatts för våld i centrala Alvesta igår eftermiddag. Kvinnan och den nu anhållne mannen ska inte ha haft någon uppenbar relation och det är oklart om de känt varandra, enligt polisen.

– Det vi vet är att det inte finns någon relation mellan dem registrerad hos oss, det vill säga de är inte sammanboende eller gifta, sen kan de mycket väl haft någon relation som vi inte har i våra register, säger Evelina Olsson, pressinformatör på Polisen region syd till SVT.

Vid 13.18 under lördagen kom larmet om en pågående misshandel i centrala Alvesta. Ett flertal personer blev vittnen till händelsen som alltså skedde utomhus och mitt på dagen under lördagen.

Inledningsvis uppgav polisen att man inte kunde identifiera kvinnan. Det har man nu gjort, och anhöriga är underrättade.

Misstänkt man anhållen på sannolika skäl

Den man i 35-årsåldern som greps i närheten av platsen där kvinnan hittades är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Mannen delgavs misstanke om brott och ett mycket kort inledande förhör hölls under lördagen. Under dagen i dag ska fortsatta förhör hållas med den anhållne tillsammans med hans försvarare, säger vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström vid Åklagarkammaren i Växjö i ett pressmeddelande.

Senast på tisdag den 20:e måste åklagare besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad.

”Inträffat mitt i Alvesta mitt på dagen”

Polisen kommer även fortsätta att hålla vittnesförhör under söndagen.

– Vi har rätt många vittnen i det här ärendet. Det kan röra sig om vittnen som sett delar eller hela händelseförloppet, som hört saker, som gjort andra iakttagelser, säger Evelina Olsson.

– Det här har inträffat mitt i Alvesta mitt på dagen, och det finns både bostäder och andra verksamheter på adressen så det är inte konstigt att personer befunnit sig där.

Polisen kommer att vara på plats i Alvesta även under söndagen för trygghetsskapande arbete samt för att svara på frågor från allmänheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen kunde konstatera att kvinnan avlidit på platsen. Foto: Carl Carlert

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer