Akutmottagningen på Växjö lasarett tvingades under tisdagen att hänvisa patienter till Ljungby. Foto: Danijel Ivic/SVT

Akutpatienter i Växjö hänvisades till Ljungby under tisdagen: ”Extraordinär situation”

Uppdaterad
Publicerad

Läget på akutkliniken i Växjö var så ansträngt att man beslutade för att skicka vidare patienter till Ljungby. Anledningen var att det under tisdagen var väldigt många patienter som vårdades på akuten i Växjö skrev regionen i ett pressmeddelande.

Under tisdagseftermiddagen gick akutkliniken i Växjö upp i lokalt stabsläge på grund av ett stort antal inlagda patienter på andra avdelningar på sjukhuset. Vid kvart i sex på tisdagskvällen skrev Region Kronoberg i ett pressmeddelande att det åter råder normalläge på akuten i Växjö.

– Vi önskar förståelse från patienterna för den uppkomna situationen. Det är en extraordinär situation som vi gör allt för att lösa. Vi tror att det kommer lugna sig framåt kvällen, sa Clas Hjertqvist, verksamhetschef på akuten om läget på sjukhuset tidigare under eftermiddagen.

Personal flyttades mellan verksamheter på sjukhuset för att lösa den akuta situationen, samtidigt som man hänvisade lågt prioriterade patienter och ambulanstransporter till Ljungby lasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.