”Vi hoppas få besked om vad som har hänt”, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel. Foto: TT

Äldre man hittad avliden i Västervik – 85-åring anhölls

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man påträffades avliden i sin bostad i Västervik under onsdagsmorgonen. Polisen har inte kunnat utesluta att ett brott begåtts och en man i 85-årsåldern har anhölls inledningsvis på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under onsdagsmorgonen kallades polis, ambulans och räddningstjänst till en bostad i Västervik där en äldre man hittats död.

Omständigheter på platsen gör att polisen inte har kunnat utesluta att ett brott begåtts, och en förundersökning om mord har därför inletts.

– En man i 85-årsåldern fanns på platsen. Om han påträffades i bostaden vet jag inte, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

85-åring ska förhöras

Mannen i 85-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Polisen berättar att mannen ska förhöras senare under onsdagskvällen.

– Mannen har delgivits misstanke om mord och ska förhöras tillsammans med en försvarare senare idag, säger Robert Loeffel.

Den avlidne mannen som hittades i sin bostad ska genomgå en rättsmedicinsk obduktion.

– Det är standard att genomföra en obduktion när det rör sig om dödsfall där vi inte vet dödsorsaken. Självklart önskar vi få ett besked om vad som faktiskt har hänt, säger Robert Loeffel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer