Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet med älgen som under onsdagsförmiddagen orsakade kaos i butiken – och senare fick skjutas. Foto: Ulf Landström

Kaos i Kalmar på morgonen – älg fick skjutas inne i färgbutik

Uppdaterad
Publicerad

När Ulf Landström hörde ett märkligt ljud på onsdagsförmiddagen och vände sig om, stod han plötsligt öga mot öga med en älg, inne i färgbutiken i Kalmar.

– Jag fick puls på 190 ungefär, säger han.

Det var inledningen till en mycket ovanlig älgjakt, som efter en insats av sex poliser och tre jägare, slutade med att älgen sköts, inne i butiken.

– Just nu står vi och väntar på att Ocab ska komma hit och sanera, säger Ulf Landström som var den som upptäckte älgen inne på färgbutiken i Kalmar.

Ingen har sett älgen inne i Kalmar eller på väg mot färgbutiken, och heller inte sett när den tog sig in. Det var först när Ulf hörde konstiga ljud som han såg älgen.

Sköts i butiken

Men han hade sinnesnärvaro nog att ta upp sin kamera och filma och fotografera samt ringa till polisen. Men trots att både polis och jägare försökte så lyckades ingen få ut älgen från butiken, så det slutade med att den blev skjuten, inne i butiken.

– Flera av de närliggande butikerna fick också utrymmas eftersom ingen visste hur skottet skulle gå, säger Ulf Landström

Är butiken stängd nu?

– Nej, vi har öppet, säger Ulf Landström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer