Älgarna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: SVT

Älgar skjutna före jaktstart

Uppdaterad
Publicerad

Två älgar har hittats skjutna i ett skogsparti strax väster om Oskarhamn. En person, som bor i Danmark, har polisanmälts för att ha skjutit dem. Men för att polisen ska kunna gå vidare i ärendet måste personens identitet fastställas.

Det var för nästan fyra veckor sedan som en privatperson under sin joggingtur upptäckte två skjutna älgar, flera veckor före jaktstart. Upptäckten gjordes i ett skogsparti cirka nio kilometer väster om Oskarshamn.

Polisen har fått uppgifter från jaktledaren i området om vem som kan tänkas ligga bakom tjuvskjutningen. Personen som polisen har fått namnet på bor i Danmark, men personens identitet har ännu inte gått att fastställa.

– Vi behöver ha personens identitet för att kunna överlämna ärendet till åklagare. Först efter det kan den danska polisen kopplas in, säger Anders Hultman, polisens förundersökningsledare i ärendet.

Enligt polisen har skjutningen av de båda älgarna även anmälts till danska polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.