Alla bokningar med Gotlandsbåten stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Gotlandsbåten beslutade på tisdagen att tills vidare ställa in alla bokningar av resor mellan Västervik och Visby resten av sommaren.

Företagets marknadschef, Julia Bendelin, säger till SVT att läget är allvarligt. Styrelseordförande Pigge Werkelin är i Pireus i Grekland och förhandlar med rederiet som äger fartyget.

På frågan om det kan bli så att båten inte kommer alls svarar Julia Bendelin att hon inte kan svara på det i nuläget.

Gotlandsbåten

Förutom Pigge Werkelin är även Gotlandsbåtens vd, Lars Meijer, i Grekland och förhandlingar pågår med det grekiska rederiet.

Båten är byggd i slutet av 80-talet men har renoverats för 100 miljoner kronor enligt båtbolaget. Det som saknas nu är stabilitetstester som av okänd anledning har skjutits upp tre gånger.

Turerna skulle börjat trafikera linjen den 16 juni, sedan senare lades starten till den 27 juni. I dagarna talades det om den 4 juli men nu handlar det om resten av sommaren.

Gotlandsbåten har bokat om cirka 5 000 av 9 000 resenärer till konkurrenten Destination Gotland.

Enligt Julia Bendelin har Gotlandsbåten nu ett tufft ekonomiskt läge, men de vill inte ge upp eftersom de anser att båtlinjen verkligen behövs.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotlandsbåten

Mer i ämnet