Foto: Emmaboda kommun

Alla i Emmaboda får vara med och påverka framtidens kulturplan

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens nuvarande kulturplan gick ut 2015. Nu är det dags för en revidering, och då vill den nya kulturchefen ha med alla på tåget.

Trots att Emmabodas kulturplan gick ut för tre år sedan så har den hängt kvar. När Jan Dzedins tillträdde som ny kulturchef i Emmaboda i höstas blev det hans uppdrag att göra något åt saken, och nu bjuds allmänheten in till tre öppna träffar, med start idag.

Ambitionen är att en ny kulturplan ska kunna antas i höst och gälla i tre år framåt.

– Det ska bli spännande att se vilka diskussioner som uppstår. Jag vågar inte gissa hur många som kommer på den första träffen, men jag är glad om vi blir ett 20-tal, säger Jan Dzedins till SVT.

Jan Dzedins är kulturchef i Emmaboda

Viktigt med det unika

Jan Dzedins säger att det inte kommer att finnas några rätt eller fel på mötena. Han säger också att man inte måste vara insatt i kulturarbete för att dyka upp, även om man bara vill lyssna är man välkommen.

– Det viktiga är att få med så många som möjligt. Vi kommer att lägga upp kvällarna som workshops och vi hoppas få fram konkreta förslag. Sen kommer vi inte att bygga helt från början, den gamla planen kommer att finnas med som engrund och så bygger vi på det.

– Det vi vill är att lyfta fram det unika med Emmaboda. Vi har ju motor och industrikultur och the Glass factory till exempel.

Här hålls kulturmötena i sommar

16/5 kl.18:30-21:00   Långasjö sockenstuga Bergstrandsalen

23/5 kl.18:30-21:00   Vissefjärda Bibliotek

4/6   kl.18:30-21:00   Broakulla Folkets Hus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.