En ombyggnation ska göra handelsplatsen lockande Foto: Älmhults handelsplats

Älmhult storsatsar – ska bygga ny arena

Publicerad

Älmhults handelsplats ska bli större. 150 miljoner ska ombyggnationen kosta och i den ingår bland annat en ny evenemangsarena.

I ett pressmeddelande skriver Älmhults handelsplats att den nya arenan ska kunna ta emot upp till 2 500 personer och beräknas vara klar under våren 2020. Evenemangsarenan ska användas till flera olika sorters evenemang men även verka inom kultur och möten. 

– Det här är startskottet för något nytt. Genom den här satsningen vill vi medverka till att göra Älmhult till en ännu bättre plats där människor från hela världen kan mötas, säger Selin Hult, projektledare på Älmhults handelsplats.

Konstgjort berg

Området kommer även att utökas med en matmarknad och ett konstgjort berg för att rymma olika butiker och fritidsaktiviteter utanpå och inuti, som exempelvis skateboardramp och klätterväggar.

Förhoppningen är att satsningen bland annat ska locka till sig invånare och företag samt leda till utökad turism.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älmhult

Mer i ämnet