Barnen i Älmhult kommer att få åka gratis till sommarsimskolan även i år. Foto: Björn Larsson Ask/TT

Älmhult svänger – barnen får gratis buss till simskolan

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har det varit gratis buss för barn i Älmhult som velat delta i sommarsimskolan. I år ville politikerna dra in skjutsen, men det möttes av starka protester och nu ändrar sig kommunen.

– Efter att ha utvärderat våra resurser och lyssnat in olika förslag är vi nu glada över att kunna meddela att det kommer att finnas busservice tillgänglig, från fritids till simskolan, för alla deltagare, säger Anton Härder (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Beskedet om att man i år drar in de fria bussarna mellan fritidshemmet och Haganäsbadet kom förra veckan, och skulle spara 140 000 kronor för förvaltningen. Men protesterna kom snabbt, med argumentet att detta skulle hindra vissa barn från att kunna delta.

Nu har kommunen alltså dragit tillbaka beslutet.

– Dock innebär detta såklart att vi behöver dra ner på andra kostnader för att kunna erbjuda denna förmån, säger Nicolas Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.