Roland Eiman slutar som kommunchef i Älmhult. Foto: SVT

Älmhults kommunchef slutar

Uppdaterad
Publicerad

Roland Eiman, kommunchef i Älmhult lämnar sin tjänst i juli.

– Jag har haft förmånen att få arbeta i Älmhults kommun under en otroligt expansiv period. Det har varit både utmanande och roliga år, men nu har jag bestämt mig för att trappa ner.

Kommunen har inlett en rekrytering för att hitta en ny kommunchef. Ambitionen är att rekryteringen ska vara avslutad innan Roland Eiman slutar. Det är ännu inte klart vem som skulle träda in som tillförordnad kommunchef under en övergångsperiod.

– Det är väldigt tråkigt att Roland har valt att avsluta sin tjänst hos oss, men jag vill verkligen tacka honom för hans engagemang och vi önskar honom lycka till i framtiden. Nu tar vi krafttag för hitta en ny person som kan vara med och utveckla Älmhult framåt i det expansiva skede vi är i, säger Elizabeth Peltola (C), kommunalråd.

Eiman har haft posten som kommunchef i Älmhult sedan 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.