Malin Almqvist, som idag är länsråd i Kalmar län, utsågs under torsdagen av regeringen till Kronobergs nya länsråd. Foto: Länsstyrelsen Kronoberg

Malin Almqvist blir Kronobergs nya länsråd

Uppdaterad
Publicerad

Nu har regeringen utnämnt Malin Almqvist till nytt länsråd i Kronobergs län.

– Det ska bli riktigt roligt och spännande, säger hon till SVT.

Malin Almqvist har sedan 2013 varit länsråd i Kalmar län och har tidigare även varit kommunpolitiker i Kalmar kommun. Men nu står det alltså klart att hon från och med december istället kommer vara länsråd för Kronobergs län. Uppdraget sträcker sig till och med december 2025.

– Jag har varit här i åtta år nu och när den här möjligheten kom, att finnas kvar i länsstyrelsevärlden men i en ny myndighet och i ett nytt län var det alldeles för spännande för att tacka nej till, säger Malin Almqvist.

Hon kommer ha kvar rollen som länsråd för Kalmar län under hösten, och sedan kommer ett nytt länsråd för Kalmar län utses.

– Det är verkligen tråkigt att jag inte kommer ha kvar Malin som länsråd. Samtidigt förstår jag att hon efter åtta år på Länsstyrelsen i Kalmar län vill utmana sig själv på en ny arbetsplats, säger Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län.

Bidrar med nationell erfarenhet

När Malin Almqvist börjar sin nya tjänst i Kronoberg hoppas hon kunna bidra med både nationell erfarenhet från myndighetens arbete och med ledarskapsutveckling på arbetsplatsen.

– Jag måste lära känna myndigheten och Kronoberg, det är det första. Men jag har jobbat i länsstyrelsen i åtta år och har med mig den erfarenheten, och även erfarenhet av nationella uppdrag där alla 21 länsstyrelser jobbar tillsammans.

– Med Malin Almqvist som länsråd får Länsstyrelsen i Kronoberg både erfarenhet och nya perspektiv. Hon har en bred erfarenhet och det är en trygghet för oss i länet. Samtidigt kommer hon med fräscha ögon och nya idéer som kan göra oss till en ännu bättre länsstyrelse, säger Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer